От Москвы до Газы.

От Москвы до Газы.

Ахмад Махини, кандидат в президенты США
От Москвы до Газы.

От Москвы до Газы.

Ахмад Махини, кандидат в президенты США

فرهنگ سازی برای استخراج طلای کثیف

در چهارمین همایش  ملی مدیریت پسماند که با حضور شهرداران همه شهرها بخصوص کلانشهرها در مشهد مقدس برگزار شد کلیه استادان وسخنرانان براصل فرهنگ سازی برای تفکیک زباله از مبدا تاکید کردند

درابتدا حجه الاسلام ناصری پور دبیر ستاد بزرگداشت یکصدمین سال تاسیس شهرداریها در سخنانی کوتاه گفت چون این موضوع اهمیت دارد لذا از سخنان دیگر میگذارم وبه عناصر فرهنگ ساز در سطح کشور توصیه میکنم این موضوع را مد نظر داشته باشند.

یکی دیگر از سخنرانان گفت هم اکنون حتی در کشورهای ÷یشرفته با تکنولوژی بالا نیز این موضوع مورد تاکیداست چرا که اگر پسمانده از مبدا تفکیک نشوند علاوه بر الودگی بقیه اجزا پسماند استحصال آنرا دیرتر وباقیمانده قابل استفاده را کمتر وهزینه های ایجاد زباله بیشتری را تحمیل میکند مثلا ما برای شستشو مجبور به ایجاد فاضلاب جدید هستیم..

اینکه مردم موظف باشند که نسبت به نظافت وکاهش یا تنظیم پسماندها کمک کنند یک فرهنگ اسلامی است زیرا از هرچه بگذریم از بهداشت محیط وسلامت جامعه نمیتوان گذشت ودر اسلام هم دو موضوع مهم تلقی شده است: نعمتان مجهولتان الصحه والامان! دو نعمت مجهول است یعنی مردم قدر آنرا نمیدانند تا از دستش بدهند: اول سلامتی وبهداشت است ودوم امنیت اجتماعی . دلیل آنهم روشن است زیرا این دومورد هم مثل دروغ گفتن امری بد ولی برای دیگران است! یعنی ما وقتی میبینیم یک نفر اشغال در خیابان پرت میکند ویا اتاقش نامرتب است ناراحت میشویم ولی هیچگاه نمی اندیشیم که این کس خود ماهم هستیم! لذا نیاز به آموزش از یکسو وبرخی موارد حتی نیاز به اجبار هم دیده میشود: مثلا کودکان که نمیدانند نیاز به آموزش دارند ولی بزرگترها که همه چیز را میدانند ولی رعایت نمیکنند باید تنبیه وجریمه شوند. چه در مورد امنیت اجتماعی وچه در مورد بازیافت پسمانده ها وچه موارد اخلاقی دیگر این امر ساری وجاری است کسی را نمیداند میتوان آگاه نمود ولی کسی که خودرا به نادانی زده را نمیتوان آگاه کرد مانند کسی که خواب است میتوان بیدارش کرد ولی کسی که خودرا بخواب زده نمیتوان بیدارش کرد. کودکان که نمیدانند دروغ چیست نیاز به آموزش دارند ولی بزرگترها که همه چیز را میدانند باید مجازات شوند . متاسفانه برعکس است مثلا مادر خانواده کودک را داغ میکند تا دروغ نگوید ویا دزدی نکند درحالیکه هنوز برای کودک این مسئله جا نیافتاده . ویا در مورد حجاب ما میبینیم مادران در کودکی به حجاب اهمیت میدهند ولی بزرگتر شدند بدلیل اختیاری بودند به آن بی اهمیت میشوند..درحالیکه دستور اسلامی برعکس است : یزرگترها باید داغ شوند ! حضرت علی میفرماید خائنین باید داغ بر پیشانی باشند (وسمته بالخیانه) وکودکان باید ملاطفت ببیننند حتی اگر بر لباس پیامبر بی ادبی کنند! چونکه بزرگترها دلیل اعمال خودرا میدانند مثلا کسی که آشغال در خیابان میریزد یا آنرا تفکیک نمیکند خودش میداند کار بدی میکند ولی تنبلی اش میاید درواقع وظیفه خودرا بگردن دیگری میاندازد ومیگوید بالاخره کسی پیدا میشود آنها را جداسازی کند یا از خیابان جمع کند.. ئاین است که باید او را تنبیه کرد. در مورد بدحجابی یا بی حجابی هم همینطور است کسی که کودک است ممکن است به اهمیت ونقش آن واقف نباشد لذا باید آنها را آگاه کرد وتا سن بلوغ آزاد هستند تا اینها را فرا بگیرند ولی بعدا دیگر اینکه عده ای پیداشوند پشت سرهم بگویند باید کار فرهنگی کرد باید بدانند این افراد غافل نیستند بلکه خودرا به تغافل زده اند..انکس که نداند وبداند که نداند بیدار کنیدش که در خواب نماند ! آنکس که نداند ونداند که نداند درجهل مرکب ابد الدهر بماند. آنکس که بداند وبداند که بداند اسب شرف از گنبد گردون بجهاند..

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد